Nucile, migdalele si alunele te ajuta sa slabesti

Consumul unui pumn de nuci, migdale si alune de padure, in fiecare zi, te ajuta sa scapi de kilogramele nedorite, potrivit unor studii recente. Cercetatorii de la Universitatea Barcelona  au descoperit ca pe langa efectele pozitive pe care le are asupra siluetei, nucile, migdalele si alunele de padure, consumate impreuna, in cantitati mici, in fiecare zi, au si alte efecte pozitive asupra organismului.

Hranitoare si sanatoase!

Nucile, alunele si migdalele sunt extreme de hranitoare si sanatoase, putand fi consumate in fiecare zi, in cantitati mici. Nucile contin acizi grasi polinesaturati (72% din totalul acizilor grasi), iar alunele si migdalele contin in majoritate acizi mononesaturati, respectiv 76% si 68% din totalul acizilor grasi. De asemenea, cele 3 alimente au o concentratie mare de minerale si oligoelemente (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc si cupru), dar si de vitamine, printre care se numara vitamina E, vitamine din complexul B, provitamina A si vitamin C, ultimele doua in cantitati mai mici.

Benefice in cazul pacientilor cu sindrom metabolic

Oamenii de stiinta au descoperit o legatura intre consumul de alune, nuci si migdale si nivelul crescut de serotinina, un hormon cunsocut pentru inducerea unei stari de bine, dar si pentru scaderea apetitului si protejarea inimii . De asemenea, in urma studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acest mix are efecte pozitive asupra persoanelor care sufera de sindromul metabolic, o afectiune care cauzeaza aparitia in exces a grasimii abdominale, toleranta scazuta la glucoza, dislipidemie si hipertensiune arteriala.

La studiu au participat 22 de persoane cu sindrom metabolic, care au fost supuse unei diete bogate in alune, nuci si migdale, pe o perioada de 12 saptamani. Rezultatele grupului au fost comparate cu ale unui alt grup care nu a consumat alune, nuci si migdale.

Asadar, persoanele care au consumat 30 de grame de alune, nuci si migdale, in fiecare zi,  au avut un nivel mai crescut de serotinina, fata de ceilalti pacienti care nu au consumat deloc.

Sursa poza: fabricadebani.ro