Tripla actiune cu ceai de fenicul, urzica si cactus

Un alt ceai bun de la Valdena care ajuta la slabit este cel pe baza de fenicul, urzica si cactus. Mai exact, ceaiul contine fenicul in proportie de 50%, urzica in proportie de 10%, floare de cactus 5%, anason si papadie.

Feniculul este bogat in caroten, vitamina C si potasiu. Radacina are proprietati diuretice, fapt pentru care favorizeaza reducerea greutatii corporale.

Urzica are valoroase proprietati diuretice

Urzica este renumita pentru concentratia mare de vitaminele A si C si minerale, in special fier. Are valoroase proprietati diuretice, favorizand transferul acidului uric din tesuturi in circulatie sanguina, precum si eliminarea acestuia prin urina. De asemenea, urzica este recomandata in cazul ciclului menstrual abundent.

Cactusul amelioreaza problemele digestive

Pe de alta parte, cactusul este recomandat pentru ameliorarea problemelor digestive, precum balonari si flatulenta, in timp ce substantele active din compozitia anasonului stimuleaza secretiile glandelor salivare, gastrice si biliare, favorizand astfel buna functionare a tractului digestiv.

Papadia are proprietati detoxifiante

Si papadia are un rol important in procesul de slabire, fapt pentru care exista in compozitia acestui ceai. Papadia are un puternic efect detoxifiant, la nivelul intregului organism si mai ales asupra ficatului. De asemenea, planta imbunatateste tranzitul intestinal; elimina apa in exces din organism, prevenind balonarea; reduce colesterolul “rau” din sange; tine glicemia sub control si imbunatateste functiile ficatului.

Deoarece este 100% natural, ceaiul nu are contraindicatii sau efecte adverse. Ceaiul pe baza de fenicul, urzica si cactus functioneaza ca un adjuvant in procesul de slabire. Pentru efecte vizibile se recomanda excluderea din dieta a alimentelor bogate in grasimi si zaharuri. De asemenea, efectuarea unui sport in mod constant ajuta la intensificarea metabolismului, la cresterea masei musculare si la grabirea procesului de ardere a depozitelor de grasime.

Foto credit: bioplace.ro.