Ceaiul rosu – un aliat al dietei tale

Ai auzit deja de efectele ceaiului verde sau ale ceaiului negru asupra slabitului. Mai putin cunoscut este ceaiul  rosu/ rooibos, care intra si el in gama licorilor care te ajuta sa iti pastrezi un corp armonios.

Accelereaza-ti metabolismul cu ceai rosu!

Ceaiul rosu, cunoscut si sub denumirea de rooibos, provine din Africa de Sud, unde este folosit ca un leac universal. Oamenii de acolo il administreaza copiilor pentru a avea un somn linistit, sau musafirilor pentru a se relaxa. In zona lui de provenienta, ceaiul rosu este consumat in special pentru efectul sau calmant.

Ceaiul rosu are insa si alte efecte, in afara celui cunoscut de africani. El te poate ajuta si atunci cand vrei sa iti mentii greutatea constanta, sau chiar sa scapi de cateva kilograme in plus.

Principalul beneficiu pe care ceaiul rosu il aduce dietei tale este ca te ajuta sa accelerzi metabolismul, prin eficientizarea activitatii ficatului. Apetitul tau va fi mai scazut iar grasimile vor fi mai putin asimilate de catre organism. Pe langa toate astea, ajuta la absorbtia eficienta a fierului.

Daca toate astea ti se par insuficiente, afla ca, spre deosebire de ceaiul verde sau de cel negru, ceaiul rosu nu contine cafeina, asa ca  nu  trebuie sa iti faci griji ca vei deveni hiperenergica.

Ceaiul rosu e un bun aliat al dietelor, pentru ca e destul de dulce, incat sa il poti bea fara zahar. Aportul de calorii e minim, iar metabolismul tau va functiona mai eficient.

Surse: http://organicafricanredtea.com, foto – http://commons.wikimedia.org.