Vrei o silueta „ca-n povești”? Încearcă ceaiul din cozi de cireșe

Cozile de cirese sunt bogate in saruri de potasiu, saponine, derivati flavonici si taninuri. Ele au efecte diuretice (datorita continutului de saruri de potasiu si flavonoide), astringente si antidiareice (datorita taninului), dar si proprietati depurative, antifebrile si antiinflamatoare.

Astfel, consumului constant de ceai din cozi de cirese trateaza afectiunile renale, afectiunile digestive, reumatismul, guta si ateroscleroza. In plus, ceaiul estompeaza aspectul de coaja de portocala si elimina kilogramele nedorite.

“Topeste“ celuita

O cura pe baza de ceai din coze de cirese are un efect benefic asupra aspectului pielii. Specialistii sustin ca persoanele care urmeaza o astfel de cura vor obtine rezultate intr-un timp relativ scurt. Efectele benefice ale ceaiului se datoreaza proprietatilor diuretice si depurative ale cozilor de cirese. Mai exact, cozile de cirese ajuta la eliminarea rapida a reziduurilor din sange si, implicit, a depozitelor de grasime.

Previne retentia de apa in organism

Acumularea de kilograme poate fi cauzata si de retentia de apa in organism. In cazul in care ai o astfel de problema, ceaiul din cozi de cirese este solutia ideala, intrucat efectele sale diuretice te vor ajuta sa elimini apa in exces si sa iti detoxifici organismul.

Bun energizant natural

In plus, acest ceai actioneaza si ca energizant si remineralizant asupra organismului, regenerand tesuturile slabite si intarind sistemul imunitar, prin aportul de energie fizica si psihica oferit de componentele active.

Mod de preparare

Pentru un efect diuretic si antiinflamator fierbe o mana de cozi de cirese intr-un litru de apa, apoi lasa amestecul la infuzat timp de 15-20 de minute. Se beau trei cesti de ceai pe zi.

Efectul diuretic al ceaiului din cozi de cirese se mareste in cazul in care acestea se amesteca cu frunze de merisor, coada calului, teci de fasole, matase de porumb si seminte de macese. Cura de ceai din cozi de cirese trebuie sa dureze minim 10-14 zile atunci cand se urmaresc efectele depurative si antiinflamatoare.

Foto credit: adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dieta cu arome – Un mod inedit de a slăbi. Iată cum se ține

Acest ceai elimină celulele adipoase – Ceaiul de mesteacăn