Ceaiul de musetel este folosit de sute de ani pentru tratarea afectiunilor digestive si, nu numai. Pe langa faptul ca usureaza digestia, musetelul combate insomniile, inlatura crampele abdominale care apar in perioada menstruatiei si usureaza simptomele diabetului.
Calmant natural pentru stomac
Cu totii facem din cand in cand excese alimentare. Desi un astfel de obicei nu face bine organismului si pune in pericol silueta, uneori nu ne putem abtine de la micile placeri culinare. Insa, in astfel de situatii, ceaiul de musetel este cel mai bun remediu natural, intrucat este considerat a fi un calmant natural pentru stomac.
De asemenea, ceaiul usureaza simptomele sindromului de colon iritabil (SCI), imbunatateste digestia si trateaza constipatia/diareea usoara sau intermitenta. In plus, ceaiul de musetel este indicat in caz de gastrita, ulcer, colici si spasme gastrointestinale. Pentru efecte remarcabile, se recomanda amestecul musetelului cu menta.
Usureaza simptomele diabetului
Consumul constant de ceai de musetel previne progresia complicatiilor cauzate de diabet si mentine in limite normale nivelul de zahar din sange.
Trateaza crampele menstruale
Inca din antichitate, egiptenii foloseau ceaiul de musetel pentru tratarea spasmelor menstruale. De-a lungul timpului au fost efectuate numeroase studii care au dovedit eficacitatea musetelului asupra simptomelor menstruale. Consumul de ceai de musetel creste nivelul de glicina din urina, un compus care reduce crampele menstruale.
Mod de preparare
Pentru a prepara infuzia de musetel, sunt necesare cam doua lingurite de flori de musetel la o ceasca de ceai. Timp de 5-10 minute vasul in care se afla infuzia trebuie sa fie acoperit pentru ca uleiurile sa nu se evapore.
Atentie! Ceaiul de musetel nu trebuie consumat inainte de masa, deoarece are efect tonic pentru apetit.
Contraindicatii
Unele persoane sunt alergice la musetel, iar daca si tu te numeri printre ele este indicat sa nu bei ceai pe baza de musetel. De asemenea, cura cu musetel nu este recomandata pe perioada sarcinii, deoarece actioneaza ca un stimulant uterin, crescand riscul de avort.
Foto credit: blog.fitnessinfo.ro.