De ce să consumi mai des ceai ce anghinare – Beneficiile incredibile ale acestuia

Consumul de ceai de anghinare ofera organismului o cantitate mare de vitamine, minerale, carbohidrati, proteine si antioxidanti importanti, care previn efectele nocive ale radicalilor liberi.

Desi este posibil sa cunosti anghinarea precum o delicatesa culinara, aceasta are nenumarate beneficii asupra organismului. Frunzele sale suprapuse reprezinta de fapt fructul. Frunzele mai lungi sunt uscate pentru ceai iar restul pot fi si ele uscate dar in general sunt folosite la mancare. Ceaiul de anghinare are o aroma de ierburi vegetale si are o multime de beneficii.

Cu toate acestea, este important de precizat faptul ca oamenii de au recunoscut ca nu se cunosc inca toate beneficiile acestei plante, asadar mai exista pe langa acestea si alte beneficii care inca nu se cunosc! Daca asta nu te impresioneaza, nu stiu ce ar putea s-o faca.

cum-sa-slabesti-consumand-ceai-de-anghinare

Ceaiul de anghinare poate este un tonic natural

Consumul regulat de ceai de anghinare ajuta la tonifierea musculaturii si la mentinea unui tonus fizic sanatos. De asemenea, ceaiul de anghinare este bun si pentru ficat, accelerand eliminarea colesterolului si a toxinelor. Functionarea corecta a ficatului previne numeroase afectiuni severe. Chiar am citit pe un forum ca spunea cineva ca ceaiul de anghinare l-a ajutat sa isi rezolve probleme de ficat.

Poti preveni aparitia diabetului consumand ceai de anghinare

Persoanele care sufera de diabet pot consuma ceai neindulcit de anghinare. Acest ceai reduce si stabilieaza nivelul de zahar in sange, prevenind aparitia diabetului. De asemenea, ceaiul este recomandat si in cazul persoanelor care sufera deja de diabet, intrucat amelioreaza simptomele acestei afectiuni. Evident, ceaiul de anghinare nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul medicului, acela fiind cel mai important dar poate fi un adjuvant de nadejde.

Ceaiul de anghinare combate si trateaza cu succes indigestia

Ceaiul de anghinare este util si in tratarea indigestiilor, intrucat facilitateaza secretia de sucuri digestive si stimuleaza apetitul alimentar. De asemenea, printr-un consum constant de ceai de anghinare poti trata si alte probleme gastrointestinale precum: greata, voma, diaree, constipatie, arsuri si dureri stomacale sau balonare. Am intrebat pe un forum ce pot face daca am probleme cu digestia si cineva de acolo chiar mi-a recomandat ceai de anghinare. Asadar sunt cunoscute beneficiile sale asupra digestiei.

care-sunt-beneficiile-oferite-ce-anghinare

Ceaiul de anghinare creste nivelul de grasimi din cort si reduce excesul de grasime

Totodata, ceaiul de anghinare ajuta la eliminarea excesului de grasime din organism, ofera satietate pentru o perioada mai lunga de timp si faciliteaza eliminarea apei si a ureei din organism.

Studiile arata ca ceaiul de anghinarea are si proprietatea de a reduce colesterolul “rau” din sange, prevenind astfel aparitia afectiunilor cardiovasculare.

Ceaiul de anghinare scade colesterolul si tensiunea

Persoanele care au probleme cu tensiunea sau au colesterolul ridicat, pot consuma ceai de anghinare pentru a scadea aceste valori pentru a le aduce la normal. In cazul in care ai probleme grave, ceaiul trebuie folosit doar ca un adjuvant si nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul medicului.

In 2009, niste pacienti care sufereau de hipertensiune au consumat ceai de anghinare. Dupa 12 saptamani, acestia au fost consultati si s-a observat o imbunatatire uriasa a tensiunii. Oamenii de stiinta au confirmat ca anghinarea, consumata sub forma de ceai sau alte modalitati reduc tensiunea considerabil.

 

Ceaiul de anghinare contine antioxidanti care combat celulele canceroase

Da, ai citit bine. De parca nu era de ajuns, aceasta planta-minune contine antioxidanti care combat celulele canceroase. Asadar, consumand ceai de anghinare veti putea preveni anumite tipuri de cancer in timp ce slabiti! Frunzele de anghinare contin un tip de oxidanti numit polifenoli care se dizolva in apa. Toxinele si radicalii liberi pot contribui la bolile de inima si cancer, iar polifenolii pot combate aceste toxine. In 2012 s-a efectuat un studiu care a demonstrat ca atunci cand extractul de  frunze de anghinare este in celulele de cancer de san, acestea au redus viabilitatea si au incetinit cresterea celulelor canceroase.

Adaugarea celulelor de frunza de anghinare direct in celule a demonstrat ca acestea distruc celulele canceroase, indicand faptul ca polifenolii din anghinare au proprietati anti-canceroase puternice.

Beneficiile ceaiului de anghinare asupra ficatului

Ceaiul de anghinare protejeaza ficatul si trateaza diferite boli legate de acesta. Actioneaza precum o bariera care blocheaza anumite toxine sa ajunga la acesta. Mai mult de atat, stimuleaza functiile ficatului si creste fluxul biliar (care poate fi bine si rau in acelasi timp, citeste mai departe si vei vedea de ce). Datorita beneficiilor sale asupra ficatului, poate incetini consecintele periculoase cauzate de consumarea alcoolului in exces (cum ar fi ciroza) si grabi vindecarea ficatului. Am vazut o gluma facuta de cineva pe un forum despre alcoolism si ei i-au recomanat ceai de anghinare. Asta ca sa vedeti cat de cunoscute sunt beneficiile ceaiului.

ceaiul-de-anghinare-te-ajuta-sa-slabesti

Ceaiul de anghinare are beneficii asupra sistemului urinar

Fiind un lichid diuretic, ceaiul de anghinare ajuta la eliminarea ureei. Contine de asemenea inulina care are un factor hipoglicemic foarte scazut, fiind indicat diabeticilor deoarece ajuta la reglarea zaharului din sange. De asemenea, datorita efectului sau diuretic ajuta la scaderea in greuitate, asadar ceaiul de anghinare ajuta la slabire deoarece previne retinerea de apa sau a excesului de grasimi, eliminandu-le prin urina.

Alte beneficii ale ceaiului de anghinare

Fiind un ceai plin de antioxidanti, acest ceai va avea efecte pozitive chiar si asupra pielii. Reduce riscul acneei sau a punctelor negre, oferind un aspect clar al pielii in mod natural. De asemenea, este indicat si ca un tratament natural impotriva astmei sau a altor probleme cauzate de sistemul respirator.

Modul de preparare a ceaiului de anghinare

Ceaiul de anghinare este simplu de facut si nu necesita mult timp. Pentru acest ceai ai nevoie de apa si frunze de anghinare.  Fierbe 15 frunze de anghinare in doua cani cu apa, timp de 5 – 10 minute. Strecoara lichidul intr-o cana. O parte din ceai se bea dimineata pe stomacul gol, iar restul se bea cu 30 de minute inaintea meselor principale.

beneficiile-ceaiului-de-anghinare-asupra-organismului

Contraindicatiile ceaiului de anghinare

Nu se cunosc foarte multe informatii despre cat de sigur este ceaiul de anghinare pentru femeile insarcinate sau cele care alapteaza, asadar este indicat sa nu il consumati. Totusi, aceasta planta este sigura de consumat in timpul alaptarii, conform e-lactancia.org. De asemenea, daca esti alergic este complet interzis sa o consumati. Daca esti cumva alergic la musetel sau la papadie, atunci este foarte probabil sa fii alergic si la anghinare.

Daca ai probleme cu bulburarea canalului biliar, se spune ca planta de anghinare consumata sub orice forma ar putea inrautati situatia prin cresterea fluxului biliar. Este recomandat sa consulti medicul inainte de consum daca aveti probleme cu bila.

Parerea mea despre ceaiul de anghinare

Parerea mea este ca aceasta planta este extraordinar de benefica pentru organism si ca faptul ca te ajuta sa slabesti este doar un plus. Da, o recomand din toata inima. Bea ceai de anghinare oricand ai ocazia. Inainte de a consuma orice pastila sau suplimente care pot avea efecte secundare, parerea mea este sa incercati ceaiul de anghinare. Chiar si pe forum am gasit oameni foarte multumiti de acest ceai din frunze de anghinare. Voi ce spuneti, v-a ajutat ceaiul de anghinare sa slabiti? Astept comentariile voastre putin mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

dieta-keto-alimente

Dieta Keto – Slăbește 10 KILOGRAME – Iată aici cum se ține, explicată pas cu pas

ceai-coada-soricelului-slabire

Ceaiul de coada soricelului (Achilea millefolium) – proprietati