Home » Sfaturi slabit » Strategii utile in programul de slabit
Strategii utile in programul de slabit
Elena Diaconu Sfaturi slabit , Slabeste usorDaca faci totul corect si nu reusesti sa slabesti sau o faci mult mai lent decat ti-ar conveni, urmatoarele strategii te pot ajuta.
Citeste despre
Ce poti face cand iei masa in oras
In ziua de azi, multe dintre noi iau masa in oras in mod regulat. Chiar si atunci cand alegi variante sanatoase la restaurant, acestea reprezinta un total saptamanal de aproximativ de 3000 de calorii si 73 grame de lipide. Caloriile din meniurile restaurantelor se aduna rapid, deoarece acestea servesc in mod curent o cantitate de peste trei ori mai mare decat o portie normala de alimente. Insa, asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai iei masa la restaurant. Poti cere ospatarului ca meniul tau sa fie preparat special cu putin ulei sau deloc, cere un meniu in avans sau alege alimente sanatoase la un bufet sau la o petrecere.
Deoarece meniurile de la restaurant contin de obicei 2 sau 3 portii, intreaba-ti prietena sau prietenul daca vrea sa imparta meniul principal cu tine. Mai mult, atunci cand mergi sa iei masa la restaurant spune-i chelnerului ce ai vrea sa mananci, fara a mai arunca o privire asupra meniului. Astfel, eviti sa mai comanzi o portie de mancare, bogata in calorii.
Indiferent de locul in care decizi sa mananci, gandeste-te la portii mici. Incearca sa aplici aceasta strategie veche mai ales atunci cand te afli la un bufet. Ia portii mici din alimentele preferate si refuza sa pui si a doua oara in farfurie.
Invata sa ai rabdare
Niciodata nu te grabi atunci cand iei masa. Dupa studierea imaginilor tomografice ale creierului la 21 de adulti in timp ce mancau, cercetatorii au descoperit ca apetitul lor se modifica, disparand la 10 minute dupa ce incepeau sa manance. Cu cat mananci o perioada mai lunga de timp, cu atat mai putine calorii ingerezi in primele 5 minute ale mesei. Asadar, incearca sa petreci aproximativ 20 de minute la masa.
Elimina stresul, putin cate putin
Cand suntem stresati, organismul elibereaza un hormon numit cortizol, care determina depunerea grasimilor la nivel abdominal. De asemenea, cortizolul inhiba hormonul de crestere si testosteronul, care ofera protectie impotriva bolii cardiace si a depunerii abdominale a grasimii. Aceste efecte sunt si mai periculoase dupa menopauza, cand nivelurile de estrogen ale femeilor scad.