Obezitatea nu este numai o problema estetica, ci este in primul rand o tulburare de nutritie caracterizata prin sporirea greutatii corporale mult peste nivelul greutatii ideale, cu ample consecinte asupra starii de sanatate. Excesul ponderal genereaza numeroase complicatii: diabet zaharat, afectiuni cardiace si cerebro-vasculare, hipertensiune arteriala, apnee in somn, tulburari locomotorii.

Nectarinele si piersicile, sarace in calorii

Pentru a reduce riscul de obezitate, specialistii ne recomanda sa consumam fructe, insa doar unele dintre ele sunt recomandate in cazul acestei afectiuni. Cercetatorii de la Texas A & M AgriLife au descoperit ca nectarinele si piersicile se numara printre fructele care lupta impotriva diabetului si a bolilor cardiovasculare, doua afectiuni asociate obezitatii.

O piersica de dimensiuni medii  contine in jur de 58 de calorii si este bogata in calciu, niacina, magneziu, potasiu, fosfor si vitaminele A si C. Si nectarinele sunt bogate in substante nutritive, precum vitaminele A,C si K, calciu, fosfor, potasiu, dar au putine calorii (aproximativ 62 de calorii per nectarina), la fel ca si “suratele” lor.

De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca aceste fructe combat sindromul metabolic, o afectiune care se defineste prin toleranta scazuta la glucoza, dislipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate si hiperinsulinemie. Insa, compusii fenolici din compozitia nectarinelor si a piersicilor au proprietati antiinflamatorii, antidiabetice si antiobezitate. Medicii subliniaza ca aceste fructe chiar au puteri vindecatoare, intrucat compusii bioactivi lucreaza toti in acelasi timp, reducand riscul de obezitate.

Zmeura descompune celulele de grasime 

Zmeura este o alta gustare sanatoasa, care nu ar trebui sa lipseasca din dieta unei persoane supraponderale sau obeze. Un compus din compozitia zmeurei, cunoscut sub numele de ketona, are un important rol asupra siluetei: elimina depozitele de grasime din organism, contribuind la accelerarea procesului de slabire. De asemenea, un nivel ridicat de ketona in organism stimuleaza productia de adinopectina, un hormon care este responsabil de controlul apetitului și al nivelului de grăsimi. In plus, un consum constant de zmeura accelereaza metabolismul, sporind astfel procesul de digestie. Astfel, riscul de a depune caloriile sub forma de grasimi este mai mic, la fel si cel de declansare a obezitatii.

Foto credit: culinar.ro; bucataria.realitatea.net;

Eu am slabit 5Kg cu supa de varza de AICI . (Cristina - cititoare)

Inscrie-te daca vrei sa te tinem la curent!

Lasa un raspuns

© 2015 Slabesteusor.info Suffusion theme by Sayontan Sinha